Hergün yeni bir şeyler yaşıyoruz. Her yaşantı ruhumuzda bir iz bırakıp geçiyor. Ben, bu izlerin hayatımızdaki pozitif izdüşümlerinin takipçisiyim.

15 Aralık 2009 Salı

HOŞGELDİN POZİTİF BLOG !


Hergün yeni bir şeyler yaşıyoruz. Her yaşantı ruhumuzda bir iz bırakıp geçiyor. Ben, bu izlerin hayatımızdaki pozitif iz düşümlerinin takipçisiyim. Nasıl ki bir ağacın üzerindeki her çentik onun kimliğini oluşturuyorsa, benim de ruhumdaki izler, yaşadıklarım, benim kim olduğumu oluşturuyor. Bu izleri ve bu yolculukta karşılaşacağım diğer parçalarımı incelerken keşfettiklerimi, bu parçaların içimdeki zemine yerleşme, yer değiştirme, büyüme, kopma, birleşme sürecini ve yaşadıklarımı buraya yazacağım. Yani aslında bu blog bir "BEN OLMA, BEN OLDUĞUMA ŞÜKRETME" hikayesi…
Bu, benim kendimi tanıma yolculuğum. Bazı yazılarımda benim duygularımla karşılaşacaksınız, bazılarında ise ailem,mesleğim, dostlarım, sevgilim, evim, yapmaktan keyif aldığım ya da beni sinir eden şeylerle. Özünde hepsi beni oluşturan parçalarım.

Blogun adı POZİTİF ama kimi zaman olumsuz yazılar da olacak. Çünkü inanıyorum ki hayatımda her şeyin olmasının bir sebebi var. Bugün olumsuz görünüyorsa da belki bir zaman sonra ona bağlı olumlu başka bir olayla karşılaşacağım.

Hayatımız boyunca pekçok insanla yolumuz kesişir, birbirimize değeriz. (fiziksel bir dokunuştan bahsetmiyorum :)) İçindeki parçaları, onun kim olduğunu anlamaya çalışırız. Biraz deneme yanılma yolu ile hem karşıdaki insanı inceleriz hem de kendimizi ortaya koymaya başlarız. Acaba benzer yönler bulacak mıyız diye heyecanlanırız. Benzemeyenleri tolere edebilecek miyiz diye düşünürüz. “Aaa bu çok kötü bir özellik, bunu begenmedim. E tamam bu çok uydu bana…” gibi çıkarımlar yaparız. Ben birine dokundum, biraz da yoruldum. Tanımaya çalıştım. Benzerlikler umut verdi, farklılıklar endişe. Kim olduğumuzdan vazgeçmek istemedik. O zaman parçaların yerini değiştirdik.
Şimdi yeni başlangıca hazırız. Bir kez daha, başka bir zamanda, başka bir içerikte kim olduğumuzu incelemeye başlayabiliriz.

3 yorum:

  1. yaaa okuyunca bloğun ismi gibi bir pozitiflik yayıldı her tarafıma,
    yeni yazılarını büyük bir merakla bekliyorum :O)

    YanıtlaSil
  2. Bugün zaten pozitif bir gün, daha da pozitif oldu, ışıkla doldu:))

    YanıtlaSil